2009. november 3., kedd

Olaszország utazás...

Olaszország nagyon gazdag látnivalókban. A turisták körében rendkívül kedvelt nyaraló és üdülőhely Olaszország. Olaszország tele van meglepetésekkel. Olaszország sok-sok csodálatos látnivalóval bír. Ha Magyarországról érkezünk Olaszország határához, akkor az első legközelebbi és talán egyik legkedveltebb város Velence. Velence szíve a Szent Márk tér. Velence legnevezetesebb látnivalói a Doge-palota a sóhajok hídjával, az Aranybazilika, a Campanile, az Óratorony. Olaszország másik kedvelt városa nem más, mint Pisa, amely a ferde tornyáról lett világhírű. Olaszország fővárosa Róma. Az olaszországi utak leggyakoribb célpontja a Olaszország fővárosa Róma. Róma rendkívül gazdag szintén a látnivalókban, és az ókori műemlékekben. Itt található pl. a Forum Romanum, a Colosseum, a Palatinus, a Circus Maximus stb..

Nagyon kedvelt és szép látnivaló még Olaszország szívében a Triton és a Trevi-kút, valamint a Spanyol lépcső, az Angyalvár, és nem más, mint a Vatikán. Vatikánban található a monumentális Szent Péter Bazilika. Olaszország másik kedvelt városa Nápoly, amely közelében nem más, mint a Vezúv terül el. Pompei romvárosa lélegzetelállító szintén, és nagyon kedvelt látnivaló a turisták körében. Olaszország déli részén a legcsodálatosabb a tengerpart. Olaszország egyik legkedveltebb városában, Velencében minden évben megrendezik a híres velencei karnevált. Ha Olaszország ezen részén nyaralunk, akkor érdemes átlátogatni a Velence közelében lévő kis szigetekre, Burano és Murano szigetére is.

Olaszország másik nagyon híres és kedvelt üdülőparadicsoma nem más, mint Firenze. Firenze sok-sok műemlékkel és csodás látnivalóval gazdagíthatja élményeinket. Firenzét a reneszánsz bölcsőjeként is emlegetik, hosen az irányzat innen indult. A művészeti emlékekben gazdag várost évente több ezer turista keresi fel. Rendkívül gazdag kultúrával rendelkezik a város. A tenger vize nyáron viszonylag kellemes, 23-27 fok körüli. A víz kristálytiszta. A partszakaszok között található sziklás és homokos tengerpart is. Olaszország gasztronómiailag rendkívül fejlett. A vendéglátásban az elsők között jár Olaszország Európában. Olaszország egész területén, rengetek apartman és hotel található. A hotelek között a 2-5 csillagosig megtalálható minden. Olaszország déli részén található Szicília-szigete. A sziget legkedveltebb turista helyei Taormina, és Palermo.

Itt található a szigeten, a még ma is működő vulkán az Etna, amely fantasztikus látnivalót ad.
Olaszország másik kedvelt szigete Szardínia. Szardínia is sok-sok természeti és művészeti kinccsel várja az ide látogatókat. Manapság egyre több és több szervezett utazás indul Olaszországba. Az utazási irodák remek utazási ajánlatokat kínálnak. Ezek szervezett utazások. Sok esetben jobban megéri az utazás, ha az egy utazási iroda által van közvetítve. Egyrészt olcsóbb is és sokkal szervezettebb is. Az olaszországi utazások felejthetetlenek. Aki egyszer belekóstol az ország üdülőhelyeibe, valószínűleg többször is vissza fog térni az országba. Olaszország tehát remek hely a nyaralásra, aki teheti, semmiképpen se hagyjon ki egy ilyen élményekben gazdag utazást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése